Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στη Ρωσία: Τουλάχιστον 52 οι νεκροί

Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στη Ρωσία: Τουλάχιστον 52 οι νεκροί

Υπήρξε έκρηξη από ανάφλεξη από την σκόνη του άνθρακα

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη σε ρώσικο ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία, μεταξύ των οποίων τρεις διασώστες, στην προσπάθεια τους να ανασύρουν από τις στοές δεκάδες αγνοούμενους.

Έντεκα ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους αρχικά, όταν σημειώθηκε ανάφλεξη από την σκόνη του άνθρακα σε φρεάτιο εξαερισμού στο ορυχείο Λιστβιάζναγια στη χιονισμένη περιοχή του Κεμέροβο, γεμίζοντας το ορυχείο με καπνό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο Λιστβιάζναγια της Σιβηρίας σταμάτησε λόγω επιδείνωσης της γεωδυναμικής κατάστασης καθώς αυξάνονται οι συγκεντρώσεις μεθανίου, και θα συνεχισθεί το πρωί, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Τσουπριάν, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τα συντρίμμια και τις υψηλές θερμοκρασίες μέσα στις στοές του ορυχείου.

Ο Τσουπριάν επιβεβαίωσε ότι εξακολουθούν να αγνοούνται 35 ανθρακωρύχοι

Οι τραυματίες έφθασαν τους 51 εκ των οποίων οι 38 διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία τη περιοχής. Τέσσερις ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην περιοχή του Κεμέροβο, που βρίσκεται περίπου 3.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σημειώνονται εδώ και χρόνια θανατηφόρα ατυχήματα στα ανθρακωρυχίεα.

Το ορυχείο Λιστβιάζναγια είναι μέρος της SDS-Holding, που ανήκει στην ιδιωτική Siberian Business Union. Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Φωτογραφία αρχείου