Τραγωδία στη Βουλγαρία: 4 ετών το μικρότερο θύμα – Τρία τα σενάρια για το τροχαίο

Τραγωδία στη Βουλγαρία:  4 ετών το μικρότερο θύμα – Τρία τα σενάρια για το τροχαίο

Είναι το πιο σοβαρό δυστύχημα με λεωφορείο στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια

Σε εθνικό πένθος είναι Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία μετά το τραγικό δυστύχημα, που κόστισε τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά. Το συμβάν έγινε με λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο της δυτικής Βουλγαρίας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο δυστύχημα, που, όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «T-live» είναι το πιο σοβαρό με λεωφορείο στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 46 άνθρωποι. Το μικρότερο θύμα της τραγωδίας είναι ένα παιδάκι 4 ετών και το μεγαλύτερο ήταν 63 ετών.

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές: Μηχανική βλάβη, ατύχημα και ανθρώπινο λάθος. Το δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Στρούμα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά της Σόφιας, όπως είπαν. Οι εκδρομείς επέστρεφαν στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο αναψυχής στην Κωνσταντινούπολη, που απέχει περίπου 800 χιλιόμετρα. Το λεωφορείο φαίνεται ότι χτύπησε πάνω σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και έπειτα πήρε φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι επτά άνθρωποι, που κατάφεραν να βγουν έξω από το φλεγόμενο όχημα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Πιρόγκοφ της βουλγαρικής πρωτεύουσας, της Σόφιας, και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου. Έχουν υποστεί εγκαύματα και ένας κάταγμα στο πόδι.