Ολλανδία: Ταραχές στο Ρότερνταμ, σε διαδήλωση κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ολλανδία: Ταραχές στο Ρότερνταμ, σε διαδήλωση κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Ήταν φρικτό να βλέπουμε ταραχές και ακραία βία εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών» δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης

Η διαδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Άμστερνταμ εναντίον των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ακυρώθηκε μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ρότερνταμ, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

«Χθες το βράδυ, ξέσπασε κόλαση στο Ρότερνταμ» ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η οργάνωση United We Stand Europe, αναφερόμενη στο χάος που προκλήθηκε στο λιμάνι αυτό και τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ανθρώπων.

Πολλές δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τις ταραχές.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τα υγειονομικά μέτρα και το σχέδιο της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πρόσβαση στους ανεμβολίαστους σε ορισμένους χώρους.

Η οργάνωση United We Stand Europe σημείωσε ότι «δεν θεώρησε σωστό» να γίνει η διαδήλωση στο Άμστερνταμ, μετά την εξέλιξη αυτή.

«Ήταν φρικτό να βλέπουμε ταραχές και ακραία βία εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών χθες το βράδυ στο Ρότερνταμ» σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης Φερντ Γκράπερχαους, κάνοντας λόγο για «σημαντικές υλικές ζημιές». «Οι άνδρες και οι γυναίκες που κατεβαίνουν στους δρόμους καθημερινά για τη δική μας ασφάλεια βομβαρδίστηκαν με πέτρες και βεγγαλικά. Η αστυνομία και το υπουργείο κάνουν τα πάντα για να εντοπίσουν, να ασκήσουν διώξεις και να τιμωρήσουν τους ταραχοποιούς», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πάντως ότι μια διαδήλωση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στην πόλη Μπρέντα θα γίνει κανονικά.

Πολλοί ανέφεραν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι κάποιος σκοτώθηκε στις ταραχές στο Ρότερνταμ, όμως η αστυνομία της πόλης διέψευσε αυτήν την πληροφορία.