Αφγανιστάν: Προπονητής καταγγέλλει ότι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν παίκτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ

Αφγανιστάν: Προπονητής καταγγέλλει ότι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν παίκτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ

Πολλές αθλήτριες στη χώρα φοβούνται ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η ζωή τους

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι, μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν που έπαιζε στην ηλικιακή ομάδα νεανίδων, αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή.

Ένας από τους προπονητές της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν, διατηρώντας την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, επιβεβαίωσε τη δολοφονία της αθλήτριας σε συνέντευξή της στην The Independent, αλλά είπε, ότι κανείς εκτός από την οικογένεια της Μαχτζαμπίν δεν γνώριζε την ακριβή ώρα και τον τρόπο του συμβάντος. Η Μαχτζαμπίν έπαιξε στον Όμιλο Βόλεϊ του Δήμου Καμπούλ πριν από την κατάρρευση της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης και ήταν μια από τις καλύτερες παίκτριες του συλλόγου.

Ο προπονητής είπε, ότι η δολοφονία της Μαχτζαμπίν Χακίμι έγινε πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου και ότι το θέμα παρέμεινε κρυφό, επειδή η οικογένειά της είχε απειληθεί, να μην μιλήσει σε κανέναν γι' αυτό. Σύμφωνα με τον προπονητή, μετά την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης, οι γυναίκες αθλήτριες σε όλο το Αφγανιστάν αντιμετώπισαν μια σοβαρή απειλή ασφαλείας και οι Ταλιμπάν τους καταδίωξαν και έψαξαν τα σπίτια ορισμένων από αυτές σε διάφορες πόλεις.

Πολλές αθλήτριες, ιδιαίτερα μέλη της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν που έχουν αγωνιστεί σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες και έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικά προγράμματα, βρίσκονται υπό σοβαρή απειλή. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν είπε, ότι μόνο δύο από τις παίκτριες της ομάδας μπόρεσαν να φύγουν από το Αφγανιστάν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που παρέμειναν στο Αφγανιστάν κινδυνεύουν.

«Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ, αλλά και οι υπόλοιπες αθλήτριες βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, σε απόγνωση και φόβο», είπε. «Όλοι αναγκάστηκαν να φύγουν και να ζήσουν σε άγνωστα μέρη».

Παρακαλούμε περιμένετε ...