Κύπρος: Ξεκινά η χορήγηση 3ης δόσης στα άτομα άνω των 60 ετών

Κύπρος: Ξεκινά η χορήγηση 3ης δόσης στα άτομα άνω των 60 ετών

Πλήρως εμβολιασμένο το 79, 3% του ενήλικου πληθυσμού

Την έναρξη των εμβολιασμών με την 3η δόση για τα άτομα 60 ετών και άνω, από αύριο 19 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 15 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο του στόχου για θωράκιση μέσω της χορήγησης της 3ης δόσης ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες για σοβαρή νόσηση από την COVID-19.

Ειδικότερα, όλα τα άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 ετών και άνω και με δεδομένο ότι έχει απαραίτητα παρέλθει περίοδος 6 μηνών από τον εμβολιασμό με τη 2η δόση, θα μπορούν από αύριο να ορίζουν ραντεβού για την ενισχυτική δόση μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Επιπλέον, η 3η δόση θα χορηγείται για τους 60 και άνω και στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, κάθε Δευτέρα με Πέμπτη από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά στις ευπαθείς ομάδες που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου για χορήγηση 3ης δόσης, οι εμβολιασμοί θα γίνουν κατόπιν ραντεβού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία από το Υπουργείο Υγείας.

Έως τις 17 Οκτωβρίου, χορηγήθηκε η ενισχυτική δόση σε 30.766 άτομα. Η εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού τουλάχιστον με την 1η δόση είναι στο 81.7% και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων έφτασε στο 79.3%. Στα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου το 41.7% και το 39.4% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Τέλος, στην ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών εμβολιάστηκε με τουλάχιστον την 1η δόση το 27.6% και 25.2% έλαβε και τις δύο δόσεις, ολοκληρώνοντας τον εμβολιασμό τους.