Νορβηγία: Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από επιθέσεις με τόξο στο Κόνγκσεμπεργκ

Νορβηγία: Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από επιθέσεις με τόξο στο Κόνγκσεμπεργκ

Συνελήφθη ένας ύποπτος που φέρεται να χτυπούσε τους πολίτες με βέλη - Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΡΤ είχε τόξο και χτυπούσε τους ανυπεράπιστους πολίτες με βέλη σε επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος.

Αρνήθηκε να δώσει αριθμό θυμάτων.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.

«Ο άνδρας συνελήφθη... από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό το άτομο έδρασε μόνο του», συμπλήρωσε.

Τα κίνητρα της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε σε πολλές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει 28.000 κατοίκους, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει τα στοιχεία του υπόπτου, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν.

«Δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο Ος.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η επίθεση ενός άνδρα που με τόξο και βέλη σκότωσε πολλούς ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς ακόμη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, στη νοτιοανατολική Νορβηγία, ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

«Με δεδομένο όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, είναι φυσικό να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος.

«Ο άνδρας που συνελήφθη δεν έχει ανακριθεί και είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα κίνητρά του».

Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε αριθμό θυμάτων, ούτε στην κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK, επικαλούμενος πηγές, έκανε λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς στις επιθέσεις.