Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Αθήνα ότι κλιμακώνει την ένταση

Σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας με αφορμή την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία προχώρησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών Όπλων της Τουρκίας, ο Ακάρ υποστήριξε εκ νέου, ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση, αντί να βρουν λύσεις στα προβλήματα. «Πρέπει να γνωρίζουν, ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, ότι υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία έχει γίνει θέμα στον διεθνή χώρο και ότι η σφαίρα επιρροής και ενδιαφέροντος της Τουρκίας έχει επίσης διευρυνθεί. Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ επανέλαβε: «Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί των δύο πλευρών πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας άποψη, η επιθυμία μας».

Συνεχίζοντας ωστόσο είπε, ότι «οι Έλληνες πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις, για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Πρέπει να γνωρίζουν, ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

Παρακαλούμε περιμένετε ...