Αίγυπτος: «Οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λαμβάνουν τους μισθούς τους στο μέλλον»

Αίγυπτος: «Οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λαμβάνουν τους μισθούς τους στο μέλλον»

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου

Όχι μόνον δε θα επιτρέπεται στους μη εμβολιασμένους δημόσιους υπαλλήλους της Αιγύπτου (και οι οποίοι αποφεύγουν να λάβουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό) να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους, αλλά στο μέλλον δε θα μπορούν ούτε να λαμβάνουν και τους μισθούς τους, μετά το πέρας μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας που δεν έχει ακόμη καθοριστεί από την κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου Νάντερ Σαάντ.

Στις δηλώσεις του στην τηλεόραση «Al Hayat», ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργικού συμβουλίου προέτρεψε όσους κρατικούς υπαλλήλους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να λάβουν άμεσα το εμβόλιο, καθώς είναι υποχρεωτικό για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Στο μεταξύ, οι μη εμβολιασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR κάθε εβδομάδα, και σε ορισμένους χώρους εργασίας, δύο φορές την εβδομάδα, και μάλιστα με δικά τους έξοδα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νάντερ Σαάντ, στις δηλώσεις του που καταγράφει και η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ» όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι έχει δώσει εντολή σε όλους τους υπουργούς να εκδώσουν διάταγμα που να απαγορεύει στους δημόσιους υπαλλήλους να εισέρχονται για εργασία στις υπηρεσίες τους, εκτός εάν υποβάλλουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εξέταση PCR κάθε τρεις ημέρες για όσους αρνούνται να λάβουν το εμβόλιο, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 26ης Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, Χάλιντ Μεγκάχεντ, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα περίπου 2,4 εκατομμύρια από τους 3,4 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους του κράτους έχουν εμβολιαστεί.

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, έχουν χορηγηθεί συνολικά 16.223.309 δόσεις εμβολίων στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει αυτή την εποχή το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με 306.030 καταγεγραμμένες μολύνσεις από την έναρξη της επιδημίας που ξέσπασε στη χώρα στις 14 Φεβρουαρίου του 2020, εκ των οποίων 17.399 άτομα κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.