Η παγκόσμια κοινότητα καταδικάζει τις επιθέσεις έξω από αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η παγκόσμια κοινότητα καταδικάζει τις επιθέσεις έξω από αεροδρόμιο της Καμπούλ

Τοποθετήσεις από ΟΗΕ, φον ντερ Λάιεν και Μέρκελ

Η διεθνής παγκόσμια κοινότητα καταδικάζει τις επιθέσεις με την διπλή έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες αγγίζουν τους 120.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα την «τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς αμάχους» κοντά στο αεροδρόμιο στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουραζίκ.

«Αυτό το συμβάν υπογραμμίζει τη μεταβλητότητα της κατάστασης στο πεδίο στο Αφγανιστάν, αλλά επίσης ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας καθώς συνεχίζουμε να παρέχουμε επείγουσα βοήθεια σε όλη τη χώρα προς υποστήριξη του αφγανικού λαού», είπε σε δημοσιογράφους ο Ντουραζίκ.

«Από όσο γνωρίζουμε προς το παρόν» δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ του προσωπικού του ΟΗΕ.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί στενά για να αποφύγει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και όχι μόνο» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Καταδικάζω έντονα τις άνανδρες και απάνθρωπες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων στο αεροδρόμιο.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί στενά για να αποφύγει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και όχι μόνο» υπογραμμίζει με ανάρτησή της στο Twitter.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ καταδίκασε κατηγορηματικά την «επαίσχυντη επίθεση» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, εν μέσω του πλήθους που περίμενε να επιβιβαστεί σε κάποιο αεροπλάνο για να φύγει από το Αφγανιστάν.

«Τα γεγονότα αυτού του απογεύματος δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι τεράστιος και ότι η κατάσταση είναι πολύ, πολύ τεταμένη», σχολίασε η Μέρκελ.

«Υποθέτουμε ότι οι επιθέσεις στην Καμπούλ διαπράχθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι η Γερμανία θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσους ανθρώπους θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν ακόμη και μετά τις 31 Αυγούστου.