Αφγανιστάν: «Τα πόδια και τα χέρια του έλειπαν» – Συγκλονισμένη η οικογένεια του 17χρονου που έπεσε από το αεροπλάνο

Αφγανιστάν: «Τα πόδια και τα χέρια του έλειπαν» – Συγκλονισμένη η οικογένεια του 17χρονου που έπεσε από το αεροπλάνο

«Η μητέρα του είναι συντετριμμένη, λιποθυμά κάθε τρεις και λίγο»

Τον γύρο του πλανήτη έκαναν οι συγκλονιστικές εικόνες στο Αφγανιστάν, με εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν δίπλα και πίσω από αμερικανικό αεροσκάφος θέλοντας να γαντζωθούν πάνω του προκειμένου να εγκαταλείψουν την Καμπούλ που παραδινόταν στους Ταλιμπάν.

Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων κι ένα 17χρονο παιδί, που ανέβηκε πάνω στις ρόδες του C-17, με την οικογένειά του να ανησυχεί πως στο ίδιο συμβάν μπορεί να σκοτώθηκε και ο μικρότερος αδερφός του.

Τελικά, το παιδί αναγνωρίστηκε και η οικογένειά του μίλησε στο Vice News για την τραγωδία. «Τα πόδια και τα χέρια του έλειπαν. Τον έφερα πίσω μόνος μου», δήλωσε συγγενής. Τα δυο παιδιά, ο 17χρονος και ο 16χρονος, έφυγαν κρυφά από το σπίτι τη Δευτέρα για να πάνε στο αεροδρόμιο, μέσα στον πανικό από την προέλαση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Η οικογένειά του είπε πως άκουσαν φήμες ότι 20.000 άνθρωποι θα μεταφέρονταν με ασφάλεια στον Καναδά ή τις ΗΠΑ.

Αφγανιστάν: «Χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν στο σπίτι, πήρε την ταυτότητά του και πήγε στο αεροδρόμιο»

«Χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν στο σπίτι, πήρε την ταυτότητά του και πήγε στο αεροδρόμιο». Τα παιδιά ήταν μεταξύ αυτών που προσπαθούσαν να προλάβουν το κινούμενο αεροπλάνο θέλοντας να σκαρφαλώσουν πάνω του.

«Είμαστε δυστυχισμένοι που χάσαμε δύο. Βρήκαμε το σώμα ενός από αυτούς, αλλά το άλλο αγνοείται ακόμα. Ελπίζουμε να τον βρούμε ζωντανό ή νεκρό, ώστε να παρηγορηθεί η οικογένεια», δήλωσε άλλο μέλος.

«Η μητέρα του είναι συντετριμμένη, λιποθυμά κάθε τρεις και λίγο», είπε άλλο μέλος.