Απελπισία στο Αφγανιστάν: «Έρχονται να μας σκοτώσουν» – Τι λέει σκηνοθέτρια για τους Ταλιμπάν

Απελπισία στο Αφγανιστάν: «Έρχονται να μας σκοτώσουν» – Τι λέει σκηνοθέτρια για τους Ταλιμπάν

«Προσευχηθείτε για μας» - Δείτε το βίντεο

Τις δραματικές στιγμές της κατάληψης της Καμπούλ χθες, Κυριακή (15/08) από τους Ταλιμπάν κατέγραψε μια διακεκριμένη αφγανή σκηνοθέτρια.

Απευθύνοντας μια αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια στα κοινωνικά μέσα, η Sahraa Karimi δηλώνει στην κάμερα ότι οι παραστρατιωτικοί «έρχονται να μας σκοτώσουν».

«Οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ, δυστυχώς, και μας αιχμαλώτισαν», λέει η Sahraa Karimi στο βίντεο που ανέβασε στο Instagram την Κυριακή, προσθέτοντας «προσευχηθείτε για μας».

Η Karimi, η οποία είναι διευθύντρια στην κρατική εταιρία παραγωγής Afghan Film, βγήκε στους δρόμους της Καμπούλ με τον φόβο χαραγμένο στο πρόσωπό της.

«Οι Ταλιμπάν περικύκλωσαν την Καμπούλ», έγραψε στο Twitter, «πήγα στην τράπεζα να πάρω κάποια λεφτά, την είχαν κλείσει και είχαν φύγει. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει», γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό, οι Ταλιμπάν κινήθηκαν ταχύτατα μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και ο πρόεδρος της χώρας την εγκατέλειψε, όσο οι φονταμενταλιστές κύκλωναν την Καμπούλ.