Μυστήριο στις ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων που είχε δωρίσει η Ιαπωνία στον Πομπέο

Μυστήριο στις ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων που είχε δωρίσει η Ιαπωνία στον Πομπέο

Δεν γνωρίζει τίποτα ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Να λύσει τον γρίφο αναφορικά με το τι συνέβη με το μπουκάλι ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων που δώρισε η Ιαπωνία στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, προσπαθεί η αμερικανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Ιάπωνες αξιωματούχοι προσέφεραν το ακριβό μπουκάλι ουίσκι στον Πομπέο στις 24 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι την περίοδο εκείνη ο αμερικανός υπουργός πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και δεν είναι ξεκάθαρο αν έλαβε ο ίδιος το δώρο.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν τα δώρα που τους δίνονται εφόσον η αξία τους είναι μικρότερη των 390 δολαρίων, όμως εφόσον επιθυμούν να κρατήσουν δώρα μεγαλύτερης αξίας, θα πρέπει να καταβάλουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν.

Η New York Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα για το μπουκάλι ουίσκι που λείπει.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι είναι ασυνήθιστο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώνει δημοσίως ότι αγνοείται η τύχη ενός αντικειμένου.

Δικηγόρος του Πομπέο δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τίποτα για το μπουκάλι ουίσκι.