Οριστικά χωρίς φιλάθλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το φετινό καλοκαίρι

Οριστικά χωρίς φιλάθλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το φετινό καλοκαίρι

Μίνιμουμ πλήγμα 692 εκατ. ευρώ υπολογίζουν οι Ιάπωνες

Το προηγούμενο διάστημα ακούγονταν έντονα, αλλά σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Ταμάγιου Μαρουκάβα, καθώς τίθεται σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία.

H απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ με αντιπροσώπους των τεσσάρων σωμάτων: την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, την ιαπωνική κυβέρνηση και τις μητροπολιτικές αρχές του Τόκιο.

«Είναι πολύ θλιβερό που οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ιδιαίτερα περιορισμένο τρόπο ενώπιον της διάδοσης καινούργιων μεταδόσεων του κορονοϊού», δήλωσε ο Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. «Λυπάμαι πάρα πολύ για τους κατόχους εισιτηρίων και τους ντόπιους κατοίκους που προσέβλεπαν στους Αγώνες».

Οι Ολυμπιακοί αγώνες που είχαν αναβληθεί πέρυσι λόγω κορονοϊού, θα διεξαχθούν μεταξύ 23 Ιουλίου και 8 Αυγούστου,  Η απαγόρευση της υποδοχής θεατών στο Τόκιο αναμένεται να επιφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα στην Επιτροπή η οποία υπολόγιζε αρχικά έσοδα 90 δισ. Γιεν (692 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, είχε πάρει απόφαση για είσοδο θεατών στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων, αλλά όχι πάνω από 10.000 σε κάθε αγώνα. Ωστόσο, όλα αυτά τα σχέδια πάνε στράφι με την άνοδο των κρουσμάτων στο Τόκιο.