Βρετανός υπουργός Υγείας: Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο τον κορονοϊό

Βρετανός υπουργός Υγείας: Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο τον κορονοϊό

«Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να αδιαφορεί για άλλα σοβαρά ζητήματα»

Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται μόνο για την COVID-19 και να αδιαφορεί για άλλα σοβαρά ζητήματα υγείας, για τα οικονομικά προβλήματα και για τις προκλήσεις στο πεδίο της εκπαίδευσης που προέκυψαν στη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Υγείας.

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα κόσμο όπου το μοναδικό πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η COVID και όχι όλα τα άλλα προβλήματα υγείας, τα οικονομικά μας προβλήματα, οι προκλήσεις στην εκπαίδευση και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα εμβόλιο που ευτυχώς είναι αποτελεσματικό», δήλωσε στο Sky News ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Νταβίντ.

"Ηρθα σε αυτό το υπουργείο με μια νέα ματιά--είναι σοκαριστικό όταν βλέπεις όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που έχουν συσσωρευτεί: περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ζητήσει βοήθεια για τα προβλήματα υγείας τους από το ΕΣΥ στη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο υπουργός.

Χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τον τερματισμό των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών λόγω του κορονοϊού στην Αγγλία εντός δύο εβδομάδων, ένα τεστ για το αν μια ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία προσφέρει αρκετή προστασία από την υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Δέλτα.

Μετά την επιβολή των πιο επώδυνων κοινωνικών περιορισμών στην ιστορία της Βρετανίας εν καιρώ ειρήνης για την ανάσχεση της πανδημίας, ο Τζόνσον έχει βάλει στοίχημα ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει αποδυναμώσει τη σχέση ανάμεσα στα κρούσματα και στις εισαγωγές στο νοσοκομείο, μπορεί να εμποδίσει τυχόν νέο κύμα της COVID-19 από το να επιβαρύνει τις υπηρεσίες υγείας.

Η Βρετανία έχει καταγράψει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό νεκρών από την COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο και ο Τζόνσον έχει κατηγορηθεί για ολιγωρία στην εφαρμογή του καθενός από τα τρία λοκντάουν στην Αγγλία.

Αλλά η εμβολιαστική εκστρατεία στη Βρετανία εξελίσσεται θετικά με το 86% των ενηλίκων να έχει κάνει την πρώτη δόση και το 64% και τις δύο δόσεις μέχρι χθες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.