Έκρηξη ηφαιστείου λάσπης στην Κασπία Θάλασσα – Εντωπσιακό βίντεο με στήλη φωτιάς

Έκρηξη ηφαιστείου λάσπης στην Κασπία Θάλασσα – Εντωπσιακό βίντεο με στήλη φωτιάς

Αντί για λάβα, στον αέρα εκτοξεύονται πήδακες φλεγόμενου φυσικού αερίου

Ένα ηφαίστειο λάσπης -όπως λέγεται- εξερράγη στο θαλάσσιο χώρο του Αζερμπαϊτζάν κοντά στις εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρίας φυσικού αερίου Socar, με τις εικόνες από την έκρηξη να εντυπωσιάζουν.

Ειδικότερα, η έκρηξη σημειώθηκε στην Κασπία Θάλασσα, όπου το φαινόμενο των εκρήξεων του υπόγειου αερίου είναι αρκετά συχνό και προκαλεί στήλες φωτιάς που θυμίζουν έκρηξη ηφαιστείου.

Ωστόσο, αντί για λάβα, στον αέρα εκτοξεύονται πήδακες φλεγόμενου φυσικού αερίου και η λάσπη που παρασύρεται από την υπόγεια έκρηξη.

Σύμφωνα με τον Guardian, το λεγόμενο ηφαίστειο λάσπης σημειώθηκε κοντά στις εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρίας αερίου του Αζερμπαϊτζάν, η οποία διαβεβαίωσε αφενός ότι πρόκειται για το φαινόμενο του ηφαιστείου λάσπης και όχι για κάποια διαρροή δική της, αφετέρου ότι δεν έχουν πληγεί από την έκρηξη οι εγκαταστάσεις της.

Λόγω των υπόγειων αποθεμάτων αερίου και πετρελαίου, το Αζερμπαϊτζάν ήταν γνωστό ως η Χώρα της Φωτιάς, με τον εξερευνητή Μάρκο Πόλο να γράφει για τις φωτιές από καιόμενο αέριο από τον 13ο αιώνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...