ΕΜΑ: Δύο δόσεις εμβολίου φαίνεται να προστατεύουν από την παραλλαγή Δέλτα

ΕΜΑ: Δύο δόσεις εμβολίου φαίνεται να προστατεύουν από την παραλλαγή Δέλτα

Τοποθέτηση του Μάρκο Καβαλέρι του υπεύθυνου στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 φάινεται να προστατεύουν από την πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

«Δεδομένα που αναδύονται από συγκεκριμένες αποδείξεις δείχνουν ότι δύο δόσεις εμβολίου προστατεύουν έναντι της παραλλαγής Δέλτα», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, υπεύθυνος στρατηγικής εμβολίων στον ΕΜΑ.

Τα κρούσματα της Covid-19 άρχισαν ξανά να αυξάνονται την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη έπειτα από 10 συναπτές εβδομάδες υποχώρησης, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό σκέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με φόντο την αύξηση της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

«Γνωρίζουμε τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η ταχεία μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα», πρόσθεσε ο Καβαλέρι.

«Επί του παρόντος, φαίνεται ότι τα τέσσερα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύουν από όλα τα στελέχη που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Δέλτα», πρόσθεσε.

Τέσσερα εμβόλια έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα στην ΕΕ από τον ΕΜΑ: το Pfizer/BioNTech, το Moderna, το AstraZeneca και το Johnson & Johnson, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο ΠΟΥ Ευρώπης προβλέπει ότι η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, θα «κυριαρχεί» έως τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας πρόβλεψη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...