Κορονοϊός: Αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας η Βραζιλία

Κορονοϊός: Αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας η Βραζιλία

Στην Κίνα στον αντίποδα εντοπίστηκαν μόλις 23 νέα κρούσματα, όλα εισαγόμενα

Η Βραζιλία έγινε χθες η δεύτερη χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ που ξεπέρασε το όριο τω 500.000 νεκρών από την Covid-19 και η πρόσφατη αύξηση των ημερήσιων θανάτων επιβεβαιώνει την άφιξη ενός τρίτου κύματος.

Ο τελευταίος απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για 500.800 νεκρούς, εκ των οποίων 2.301 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Αυτήν την εβδομάδα ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων ξεπέρασε τους 2.000 για πρώτη φορά από τις 10 Μαΐου σε αυτήν τη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στις 19 από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας, με πληρότητα άνω του 80% στις κλίνες των ΜΕΘ και 90% σε οκτώ εξ αυτών. Η εκστρατεία εμβολιασμού στη Βραζιλία ξεκίνησε με καθυστέρηση, στα μέσα Ιανουαρίου και μόλις το 29% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 11,36% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Στον αντίποδα η Κίνα, όπου ο ιός έχει σχεδόν εξαλειφθεί εδώ και έναν χρόνο, χάρη στις υποχρεωτικές καραντίνες, τη μαζική διεξαγωγή τεστ ή τις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων για τον έλεγχο των μετακινήσεων και οι οι αρχές συνεχίζουν να πιέζουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν, επιμένοντας στην εθνική αλληλεγγύη και το καθήκον τους ως πολίτες.

Η χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων κατέγραψε μόλις 23 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, όλα προέρχονται από το εξωτερικό και έχουν τεθεί σε καραντίνα.