Αρπαγή μαθητών και δασκάλων από ενόπλους στη Νιγηρία – Ένας αστυνομικός νεκρός

Αρπαγή μαθητών και δασκάλων από ενόπλους στη Νιγηρία – Ένας αστυνομικός νεκρός

Εικάζεται ότι οι απαγωγείς θα ζητήσουν λύτρα για να απελευθερώσουν τους ομήρους

Ένοπλοι σκότωσαν έναν αστυνομικό και απήγαγαν πέντε δασκάλους και αδιευκρίνιστο αριθμό μαθητών από ένα σχολείο στην Πολιτεία Κέμπι της βορειοδυτικής Νιγηρίας, σύμφωνα με την αστυνομία και με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απαγωγών από σχολεία, τις οποίες οι αρχές αποδίδουν σε ένοπλες συμμορίες που ζητούν λύτρα για να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Πολιτεία Κέμπι, ο Νάφιου Αμπουμπακάρ, είπε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους ενόπλους και ότι ένας μαθητής τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

«Προσπαθούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των απαχθέντων μαθητών», πρόσθεσε.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε σε ένα ομοσπονδιακό, δημόσιο γυμνάσιο στην απομονωμένη πόλη Μπίρνιν Γιαούρι. Οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους ομήρους σε ένα γειτονικό δάσος.

Ο Ατίκου Αμπόκι, ένας κάτοικος που πήγε στο σχολείο λίγη ώρα αφότου σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, είπε ότι είδε σκηνές πανικού και σύγχυσης, καθώς πολλοί γονείς αναζητούσαν τα παιδιά τους. «Όταν πήγαμε εκεί είδαμε μαθητές να κλαίνε, δασκάλους να κλαίνε, όλοι συμπάσχουμε. Όλοι ήταν σε σύγχυση. Μετά μου τηλεφώνησε ο αδελφός μου και μου είπε ότι δεν γνωρίζει αν τα δύο παιδιά του είναι μεταξύ των ομήρων».

Από τον Δεκέμβριο περισσότεροι από 800 Νιγηριανοί μαθητές έχουν απαχθεί από τα σχολεία τους. Ορισμένοι απελευθερώθηκαν, άλλοι παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται κυρίως στη βορειοδυτική Νιγηρία και δεν σχετίζονται με τη δράση των εξτρεμιστών ισλαμιστών, στις βορειοανατολικές επαρχίες.