Γυναίκα από τη Νότια Αφρική γέννησε… δεκάδυμα κι ετοιμάζεται για Ρεκόρ Γκίνες

Γυναίκα από τη Νότια Αφρική γέννησε… δεκάδυμα κι ετοιμάζεται για Ρεκόρ Γκίνες

«Είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια», είπε ο πατέρας

Το παγκόσμιο ρεκόρ πολλαπλής κύησης φαίνεται πως κατέρριψε μία γυναίκα από τη Νότια Αφρική, η οποία, σύμφωνα με αναφορές, γέννησε... διψήφιο αριθμό παιδιών.

Ο λόγος για την Γκοσιάμε Ταμάρα Σιτχόλε, η οποία γέννησε δεκάδυμα, με τον σύζυγό της να δηλώνει εκστασιασμένος, καθώς οι υπέρηχοι είχαν εντοπίσει «μόλις» οκτώ έμβρυα.

Μιλώντας στην Pretoria News, ο σύζυγός της, Τεμπόχο Τσοτέτσι, ανέφερε: «Είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια. Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος. Δεν μπορώ να πω πολλά». Βέβαια, αναμένεται και η τυπική επιβεβαίωση του αριθμού των νεογνών, καθώς ένας νοτιοαφρικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις γεννήσεις στο BBC, αλλά ένας άλλος δήλωσε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει δει αν τα νεογέννητα είναι όντως 10, που είναι παγκόσμιο ρεκόρ.

Πάντως, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας επιβεβαίωσε ότι η Σιτχόλε έκανε 10 παιδιά, πέντε με φυσιολογικό τοκετό και πέντε με καισαρική.

Πλέον, το Ρεκόρ Γκίνες είναι στην αναμονή και αν επιβεβαιωθεί, εξετάζουν την περίπτωση αυτή προκειμένου να αποδώσουν στη Νοτιοαφρικανή τον τίτλο της γυναίκας με τον πλέον πολύδυμο τοκετό στην ιστορία.

Μάλιστα, η 37χρονη έχει ακόμη ένα «σετ» δίδυμων που τώρα είναι στην ηλικία των 6 ετών. Πάντως, η ίδια παραδέχθηκε ότι παρά τους πόνους στα πόδια, η κύηση δεν ήταν ιδιαίτερα επώδυνη.

Προς το παρόν, τον Παγκόσμιο Ρεκόρ κατέχει η 25χρονη Χαλίμα Σισέ από το Μάλι που έφερε στον κόσμο εννέα μωρά, τα οποία σύμφωνα με το BBC αναπτύσσονται καλά σε μια κλινική στο Μαρόκο.