ΕΜΑ: Αίτηση Moderna για εμβόλιο σε παιδιά άνω των 12 ετών

ΕΜΑ: Αίτηση Moderna για εμβόλιο σε παιδιά άνω των 12 ετών

Μέχρι στιγμής το εμβόλιο της Moderna μπορεί να δοθεί σε όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν από την ηλικία των 18 ετών

Αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου της για παιδιά και εφήβους από την ηλικία των δώδεκα ετών υπέβαλε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna.

Εάν οι ευρωπαϊκές αρχές της ΕΕ δώσουν το πράσινο φως, τότε το συγκεκριμένο εμβόλιο θα γίνει το δεύτερο κατά σειρά μετά από εκείνο της BioNTech/Pfizer που εγκρίνεται για νεότερες ηλικιακές ομάδες. Μέχρι στιγμής το εμβόλιο της Moderna μπορεί να δοθεί σε όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν από την ηλικία των 18 ετών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ίδιο το εμβόλιο της εταιρείας πέτυχε αποτελεσματικότητα 100% σε μελέτη στις ΗΠΑ σε δείγμα 2500 εφήβων ηλικίας από δώδεκα έως 18 ετών.

Παράλληλα ξεκίνησε μελέτη στις ΗΠΑ με τον εμβόλιο της BioNTech/Pfizer σε παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών. Στους πρώτους συμμετέχοντες μαθητές αυτής της ηλικίας στην πολιτεία της Λουιζιάνας μετρήθηκε στην αρχή της εβδομάδας η θερμοκρασία και η αρτηριακή πίεση τη Δευτέρα. Οι ερευνητές πήραν δείγμα αίματος και ένα επίχρισμα από τη μύτη από τους μικρούς μαθητές, και στην συνέχεια έλαβαν είτε ένα εμβόλιο είτε ένα εικονικό φάρμακο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...