Τα πανάκριβα διαζύγια των διασήμων: Πόσο κοστίζει ένας χωρισμός όταν είσαι πλούσιος και γνωστός

Τα πανάκριβα διαζύγια των διασήμων: Πόσο κοστίζει ένας χωρισμός όταν είσαι πλούσιος και γνωστός

Πόσα πλήρωσαν ο Μελ Γκίμπσον, ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Τάιγκερ Γουντς και άλλοι για να τραβήξουν δρόμους χωριστούς;

Όταν οι πλούσιοι και διάσημοι πηγαίνουν στο δικαστήριο για διαζύγιο, οι υποθέσεις τους καταλήγουν το λιγότερο πολύκροτες.

Για κάποια μάλιστα ζευγάρια, ο διακανονισμός γίνεται πρώτη είδηση παγκοσμίως, όταν τα ποσά είναι τρελά.

Όταν χωρίζουν λοιπόν οι διασημότητες, τα πράγματα εξελίσσονται κάπως έτσι…

Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ: 100 εκατ. δολάρια

Το βασιλικό ζευγάρι του Χόλιγουντ ήταν μαζί από το 2004. Τον Αύγουστο του 2016 η Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Κι ενώ πολλές λεπτομέρειες του διακανονισμού παρέμειναν κρυφές, το ποσό που συζητήθηκε μεταξύ τους αφορούσε σε λίγο περισσότερα από 100 εκατομμύρια.

Μάικλ Τζόρνταν και Juanita Vanoy: 168 εκατ. δολάρια

Οι δυο τους έμειναν μαζί 17 χρόνια. Γνωρίστηκαν το 1985, παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας το 1989 και το 2002 εκείνη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, όταν η εφημερίδα Chicago Tribune δημοσίευσε μια σειρά άρθρων με τις σκανδαλώδεις απιστίες του Τζόρνταν. Έχοντας να χωρίσουν μια περιουσία άνω των 398 εκατ. δολαρίων, ο διακανονισμός αποκρυσταλλώθηκε στα 168 εκατ. δολάρια. Τα νομικά έξοδα και μόνο ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια.

Μελ Γκίμπσον και Robyn Moore: 425 εκατ. δολάρια

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη δεκαετία του 1970, πριν την τρομακτική καριέρα του Μελ Γκίμπσον στο Χόλιγουντ. Παντρεύτηκαν το 1980 και το 2009 εκείνη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011. Το διαζύγιο ήταν ένα από τα ακριβότερα του Χόλιγουντ, με περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια.

Τάιγκερ Γουντς και Elin Nordegren: 750 εκατ. δολάρια

Το διαζύγιο του Τάιγκερ Γουντς έγινε μπόλικες φορές πρωτοσέλιδο, έχοντας τις δικές του σκανδαλώδεις στιγμές. Η Nordegren τον κατηγορούσε για 17 εξωσυζυγικούς δεσμούς. Του στοίχισε λίγο πάνω από 750 εκατ. δολάρια.

Ρούπερτ Μέρντοχ και Anna Torv: 2 δισ. δολάρια

Ο κροίσος του Τύπου παντρεύτηκε τη σκοτσέζα δημοσιογράφο Anna Torv και μαζί απέκτησαν 3 παιδιά. Η κοινή τους ζωή μέτρησε 31 χρόνια. Χώρισαν το 1999 και εκείνος ξαναπαντρεύτηκε μερικές εβδομάδες αργότερα. Με περιουσία 7,8 δισ. δολαρίων τη στιγμή του χωρισμού, η Torv πέτυχε να πάρει 1,7 δισ. δολάρια, αλλά και άλλα 110 εκατ. σε μετρητό.

Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Σκοτ: 38 δισ. δολάρια

Όταν χωρίζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έπειτα από 25 χρόνια γάμου και 4 παιδιά, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Οι δυο τους ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Ιούλιο του 2019, όταν ο Μπέζος είχε περιουσία 118 δισ. δολαρίων. Το διαζύγιο τού στοίχισε τα 38 από αυτά...