«Απαγορευτικό» του Κιμ Γιονγκ Ουν στα… στενά τζιν – Τα θεωρεί «σύμβολα του καπιταλιστικού τρόπου ζωής»

«Απαγορευτικό» του Κιμ Γιονγκ Ουν στα… στενά τζιν – Τα θεωρεί «σύμβολα του καπιταλιστικού τρόπου ζωής»

Τι άλλο φέρεται να απαγόρευσε

Σε ακόμα μία αλλοπρόσαλλη απόφαση φαίνεται πως κατέληξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν όσον αφορά στα ζητήματα... μόδας στη Βόρεια Κορέα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Guardian, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να έχει απαγορεύσει τα στενά τζιν, τη χαίτη στα μαλλιά και τα body piercing καθώς τα θεωρεί «σύμβολα του καπιταλιστικού τρόπου ζωής».

Μάλιστα, η επίσημη εφημερίδα της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Βορρά «Rodong Sinmum», δημοσίευσε ένα άρθρο που εξέφρασε την ανησυχία για τους νεαρούς Βορειοκορεάτες που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις τάσεις της δυτικής μόδας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής και να αγωνιστούμε να το ξεφορτωθούμε», ανέφερε το άρθρο.

Το καθεστώς έχει εκδώσει έντυπο που δείχνει πώς πρέπει να είναι η εικόνα των ρούχων, και των χτενισμάτων για κάθε άνδρα και γυναίκα. Έτσι για τα μαλλιά στους άντρες δεν επιτρέπεται η χαίτη, τα καρφάκια, και η βαφή.

Τα μέλη της κρατικής οργάνωσης νεολαίας ενεργούν συχνά ως «αστυνομία μόδας» και τα καθήκοντά τους είναι να σταματήσουν όποιον φορά ρούχα που φαίνονται πολύ «ξένα».

Απαγορεύονται επίσης τα στενά τζιν, τα τρυπήματα στη μύτη και στα χείλη, καθώς και επώνυμα μπλουζάκια, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Metro».

Παρακαλούμε περιμένετε ...