Λευκορωσία: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ

Λευκορωσία: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ

«Ήθελα να επισκεφθώ τη σύζυγό μου»

Ιάσων Ζήσης φέρεται να ονομάζεται ο Έλληνας που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης της Ryanair που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ, μετά την «κρατική αεροπειρατεία» της Λευκορωσίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, η οποία μετέδωσε δηλώσεις του.

«Ήθελα να επισκεφθώ τη σύζυγό μου. Δεκαπέντε λεπτά πριν από την προσγείωση ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και θα προσγειωθούμε στο Μινσκ. Κι έτσι έγινε, προσγειωθήκαμε στο Μινσκ», αναφέρει στο βίντεο ο κ. Ζήσης, καθηγητής στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.

Σύμφωνα πάντα με το Belarus 1, οι άλλοι δύο που κατέβηκαν είναι, μία γυναίκα που φέρεται να ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπο που ασχολείται με την έρευνα του περιστατικού, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας έλληνας υπήκοος.

Η πηγή του Bloomberg δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με το γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.