Ασύλληπτο λάθος σε κλινική: Ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι ασθενούς

Ασύλληπτο λάθος σε κλινική: Ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι ασθενούς

Διαπίστωσαν το λάθος δύο ημέρες αργότερα κατά την αλλαγή επιδέσμων

Ένα απίστευτο ιατρικό σφάλμα σημειώθηκε σε κλινική στην Αυστρία, οι γιατροί της οποίας γιατροί ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι ενός ηλικιωμένου και το διαπίστωσαν δύο ημέρες μετά.

Αναλυτικότερα, ο 82χρονος ασθενής που πάσχει ταυτόχρονα από διαφορετικές ασθένειες, εισήχθη στην κλινική Freistadt, όπου οι γιατροί έκριναν ότι το αριστερό του πόδι έπρεπε άμεσα να ακρωτηριαστεί. Ωστόσο, οι χειρουργοί σημάδεψαν το λάθος άκρο προτού προχωρήσουν στην αίθουσα όπου θα γινόταν το χειρουργείο.

«Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι που την Τρίτη, 18 Μαΐου, παρά τα πρωτόκολλα εξασφάλισης της ποιότητας παροχής υπηρεσιών, το λάθος πόδι ενός 82χρονου άνδρα ακρωτηριάστηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων η κλινική, προσθέτοντας πως το λάθος διαπιστώθηκε δύο ημέρες αργότερα, την Πέμπτη, κατά την αλλαγή επιδέσμων.

«Πρέπει να διαπιστώσουμε πως αυτή η αποτυχία, αυτό το λάθος συνέβη. Θα ήθελα να απολογηθώ δημοσίως», δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής, Νόρμπερτ Φρίτς, σε συνέντευξη Τύπου.

Πλέον, στον ηλικιωμένο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και θα πρέπει να κάνει ένα ακόμη χειρουργείο για τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού από τη μέση του μηρού. «Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί να γίνει σύντομα», σύμφωνα με την κλινική.