Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών χρηματαποστολής με έναν νεκρό στην Ολλανδία

Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών χρηματαποστολής με έναν νεκρό στην Ολλανδία

Οι έξι δράστες εγκατέλειψαν το όχημά τους ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας ύποπτος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα, μετά τη ληστεία και καταδίωξη που τελείωσε, όταν οι δράστες εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και διέφυγαν πεζή.

Έξι ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητα στο Άμστερνταμ Νορθ, αφότου λήστεψαν ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε μια σειρά από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πυροβολισμοί έπεσαν κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP μετέδωσε πως οι ύποπτοι πυροβόλησαν με πυροβόλα όπλα εναντίον της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Δεν είναι σαφές εάν αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον των υπόπτων.

Σε ένα βίντεο, που κατέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, διακρίνονται πέντε άνθρωποι να τρέχουν σε ένα χωράφι, στα περίχωρα της ολλανδικής πρωτεύουσας, ενώ ακούγεται ο ήχος των πυροβολισμών, προφανώς από τους αστυνομικούς που τους καταδιώκουν.

Το σύννεφο καπνού, που έχει υψωθεί πάνω από τα οχήματα διαφυγής, είναι ορατό στο βάθος. Το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την αυθεντικότητα του βίντεο. Η αρχή αυτού του περιστατικού ήταν μια ένοπλη ληστεία ενός θωρακισμένου οχήματος, έπειτα από την οποία τουλάχιστον δύο οχήματα διέφυγαν έχοντας αναπτύξει υψηλή ταχύτητα», είπε η αστυνομία.