Αγγλικός τελικός στο Champions League μεταξύ Τσέλσι και Σίτι

Αγγλικός τελικός στο Champions League μεταξύ Τσέλσι και Σίτι

Οι μπλε νίκησαν 2-0 την Ρεάλ στο Λονδίνο και θα κυνηγήσουν το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη

Για άλλη μια φορά ομάδες από την ίδια χώρα θα βρεθούν στον τελικό του Champions League, μετά την αποψινή νίκη-πρόκριση της Τσέλσι με 2-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο. Οι μπλε είχαν πάρει ισοπαλία 1-1 στην Ισπανία και έτσι στις 29 Μαϊου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη από την επίσης αγγλική, Μάντσεστερ Σίτι.

Τα γκολ για τους θριαμβευτές πέτυχαν οι Βέρνερ (29') και Μάουντ (85'), ενώ ο Γερμανός προπονητής τους, Τόμας Τούχελ, θα βρεθεί για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς είχε κάνει το ίδιο και πέρυσι με την Παρί Σεν Ζερμέν, που τον απέλυσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πεπ Γκουαρδιόλα που είναι στον πάγκο της Σίτι έχει κερδίσει το συγκεκριμένο τρόπαιο άλλες δύο φορές με την Μπαρτσελόνα.

Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Χάβερτς, Βέρνερ (67′ Πούλισικ), Μάουντ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Μεντί (63′ Βαλβέρδε), Καζεμίρο (76′ Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (63′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ