Μητέρα γέννησε μωρό που ζύγισε σχεδόν 6 κιλά – Το δέρμα της είχε ανοίξει σε βαθμό αιμορραγίας

Μητέρα γέννησε μωρό που ζύγισε σχεδόν 6 κιλά – Το δέρμα της είχε ανοίξει σε βαθμό αιμορραγίας

«Οι γιατροί πίστευαν πως έχω δίδυμα, παρά το ότι στον υπέρηχο έβλεπαν μόνο ένα βρέφος»

Το δεύτερο μεγαλύτερο νεογέννητο που καταγράφεται ποτέ στη Βρετανία γέννησε μια 21χρονη μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο ένα κοριτσάκι που ζύγιζε 5,9 κιλά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κοιλιά της πριν τη γέννα ήταν τόσο μεγάλη, που οι γιατροί δεν μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η 21χρονη να κυοφορεί δίδυμα. Μάλιστα, το δέρμα της είχε ανοίξει σε βαθμό αιμορραγίας.

«Οι γιατροί πίστευαν πως έχω δίδυμα επειδή ήταν τόσο μεγάλη η κοιλιά μου, παρά το γεγονός ότι στον υπέρηχο έβλεπαν μόνο ένα βρέφος», λέει η 21χρονη Amber Cumberland. Η κόρη της, Emilia, ήταν τόσο μεγάλη που έφτασε στην 32η βδομάδα της κύησης το μέγεθος των μωρών στην 36η εβδομάδα.

Όπως είναι φυσικό, η Amber υπέφερε αρκετά, καθώς πέρασε 24 ώρες στον τοκετό, πριν τελικά το κοριτσάκι γεννηθεί με καισαρική τομή.

Όσο για τον 22χρονο πατέρα, Scott Joy, αυτός πέρασε 42 ώρες στο πάρκινγκ του νοσοκομείου της Οξφόρδης, καθώς λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να εισέλθει.

Για την ιστορία, μόνο ένα βρέφος έχει γεννηθεί με μεγαλύτερο βάρος στη Βρετανία. Γεννήθηκε το 2021 και ζύγιζε σχεδόν 6,5 κιλά.