Ινδονησία: Συγκλονιστικό βίντεο με το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου – Τραγουδούσαν «αντίο»

Ινδονησία: Συγκλονιστικό βίντεο με το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου – Τραγουδούσαν «αντίο»

Το υποβρύχιο είχε σπάσει σε τρία κομμάτια

Ένα συγκλονιστικό βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα ο βρετανικός Guardian, στο οποίο φαίνεται το πλήρωμα του υποβρυχίου που βυθίστηκε στην Ινδονησία να παίζει μουσική και να τραγουδά «αντίο».

Συγκεκριμένα, το βίντεο καταγράφηκε λίγες εβδομάδες πριν το τραγικό συμβάν. Ορισμένοι από τους 53 του πληρώματος φαίνονται να τραγουδούν το Sampai Jumpa, μια επιτυχία στην Ινδονησία, ο τίτλος της οποίας σημαίνει «αντίο».

«Ακόμη κι αν δεν είμαι έτοιμος να μου λείπεις, δεν είμαι έτοιμος να ζω χωρίς εσένα. Σου εύχομαι τα καλύτερα», αναφέρουν ακόμη οι στίχοι του τραγουδιού.

Σύμφωνα με τον Guardian, το βίντεο καταγράφηκε ως αποχαιρετιστήριο για τον απερχόμενο διοικητή του υποβρυχίου, του οποίου ο αντικαταστάτης ανέλαβε υπηρεσία στις αρχές Μαρτίου.

Το υποβρύχιο είχε σπάσει σε τρία κομμάτια

Τη Δευτέρα το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το υποβρύχιο που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπαλί την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι και τα 53 μέλη του πληρώματός του είναι νεκρά.

Το υποβρύχιο, το οποίο έσπασε σε τρία κομμάτια, βρέθηκε στον βυθό στη Θάλασσα του Μπαλί, είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα σωσίβιο, που πιστεύουν ότι ανήκαν στο πλήρωμα του 44χρονου KRI Nanggala-402, η επαφή με το οποίο χάθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη, στο πλαίσιο άσκησης.

Σύμφωνα με τον Τζατζάντο, το υποβρύχιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυμναίο τμήμα, το κύτος και το κεντρικό τμήμα, το οποίο φέρει ρωγμές.

Οι διασώστες ανέφεραν το Σάββατο ότι είχαν βρει διάφορα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι από χαλάκι προσευχής και ένα μπουκάλι με λιπαντικό για το περισκόπιο, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο είχε σπάσει στη μέση. Ο Μαργκόνο είχε δηλώσει επίσης ότι το σόναρ εντόπισε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με το υποβρύχιο σε βάθος 850 μέτρων.