Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποια ήταν η «δεύτερη γυναίκα» της ζωής του – Ήξερε τα μυστικά του εδώ και 40 χρόνια

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποια ήταν η «δεύτερη γυναίκα» της ζωής του – Ήξερε τα μυστικά του εδώ και 40 χρόνια

Ο λόγος για την κόμισσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας

Συντετριμμένη εμφανίστηκε στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου η κόμισσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας, η οποία ήταν μία από τις στενότερες φίλες του.

Ο λόγος για την 68χρονη Penelope Knatchbull, γνωστή σε όλους ως Penny, η οποία κάθισε ήσυχα στο πίσω τμήμα του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου για να πενθήσει.

Αν και δεν ήταν εξ αίματος συγγενής της βασιλικής οικογένειας, η ξανθιά αριστοκράτισσα, που επί 40 χρόνια υπήρξε επιστήθια φίλη και γνώστης ακόμα και των οικογενειακών μυστικών του κατά 32 χρόνια μεγαλύτερου της πρίγκιπα Φίλιππου, έλαβε πρόσκληση για να παραστεί στην κηδεία του και το όνομά της συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 30 ατόμων, που είπαν το «τελευταίο αντίο» στον βασιλικό σύζυγο το απόγευμα του Σαββάτου.

«Η Penny ήταν μία από τους ελάχιστους φίλους που συνέχισε να βλέπει συχνά ο Φίλιππος μετά το 2017 και την απόσυρσή του από τα βασιλικά καθήκοντα», αποκαλύπτει στην Daily Mail πηγή κοντά στο παλάτι, «ήρθαν κοντά σε μια τραγωδία και από τότε ήταν αχώριστοι. Εκείνος την εμπιστευόταν τυφλά και εκείνη τον λάτρευε. Δεν τον πρόδωσε ποτέ. Κρατούσε όχι μόνο τα δικά του μυστικά, αλλά και όλης της οικογένειας».

Φίλιππος και Penny αγαπούσαν εξίσου τις αρματοδρομίες, η σχέση τους πηγαίνει ωστόσο πίσω στον χρόνο. Σύμφωνα με σχετικές πηγές, η γνωριμία τους έγινε το 1974, όταν εκείνη έβγαινε με τον Norton Knatchbull, τρίτο δούκα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας και στενό φίλο του Καρόλου από το σχολείο.

Φίλιππος και Penny ήρθαν κοντά το 1991, όταν η Penny έχασε τη μόλις 5 ετών κόρη της από καρκίνο.