Καναδάς: Η δικαιολογία του βουλευτή που εμφανίστηκε ολόγυμνος σε τηλεδιάσκεψη

Καναδάς: Η δικαιολογία του βουλευτή που εμφανίστηκε ολόγυμνος σε τηλεδιάσκεψη

Εξηγεί γιατί άνοιξε η κάμερα του υπολογιστή του και τον είδαν χωρίς ρούχα

Ο Καναδός βουλευτής Ουίλιαμ Έιμος ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους συναδέλφους του επειδή εμφανίστηκε μπροστά τους εν αδαμιαία περιβολή, σε μια τηλεδιάσκεψη της Βουλής των Κοινοτήτων της Οτάβας, «προδομένος» από την κάμερα του ηλεκτρονικού υπολογιστή του.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτήν τη συνεδρίαση είδαν έκπληκτοι τον Φιλελεύθερο βουλευτή από το Πόντιακ να στέκεται ολόγυμνος, ανάμεσα στις σημαίες του Καναδά και του Κεμπέκ, με τα γεννητικά του όργανα κρυμμένα πίσω από το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε στο χέρι του.

«Ήταν ένα ατυχές λάθος. Η κάμερα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ενώ άλλαζα ρούχα, αφού έκανα τζόκινγκ, έγραψε στο Twitter ο Έιμος, ο οποίος εκλέγεται στο Πόντιακ από το 2015. «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους συναδέλφους μου στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επαναληφθεί. «Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους περισπασμούς εν μέσω της πανδημίας!», τόνισε.

Η συνεδρίαση της Βουλής δεν μεταδιδόταν απευθείας στο ευρύτερο κοινό και μόνο οι συνάδελφοι του Έιμος στην τηλεδιάσκεψη και μερικοί υπάλληλοι είδαν το στιγμιότυπο.

Το πρωτόκολλο της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά δεν προστάζει συγκεκριμένους ενδυματολογικούς κώδικες για τα μέλη της. Είναι ωστόσο κανόνας να φορούν «σύγχρονα ρούχα περιπάτου» για να πάρουν τον λόγο, κάτι που σημαίνει ότι οι άνδρες πρέπει να φορούν κοστούμι, πουκάμισο και γραβάτα, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους βουλευτές, ιδίως τους άρρενες, ότι η γραβάτα και το κοστούμι είναι υποχρεωτικά, αλλά επίσης και το πουκάμισο και το παντελόνι», σχολίασε η βουλευτής του Μπλοκ του Κεμπέκ, Κλοντ Ντεμπελφέιγ. «Τον ανακαλούμε στην τάξη. Είδαμε ότι ο βουλευτής είναι σε θαυμάσια φυσική κατάσταση, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπενθυμίσουμε στους βουλευτές να προσέχουν και να ελέγχουν την κάμερά τους», πρόσθεσε.