Η τεράστια περιουσία του Πρίγκιπα Φίλιππου και οι πιθανοί κληρονόμοι

Η τεράστια περιουσία του Πρίγκιπα Φίλιππου και οι πιθανοί κληρονόμοι

Πόσος ήταν ο ετήσιος μισθός του

Μια ολόκληρη ζωή έζησε στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, όπως ήταν ο τίτλος του, αποτέλεσε ηγετική προσωπικότητα στη βρετανική βασιλική οικογένεια, όντας στο πλάι της «Λίλιμπετ» για 69 χρόνια.

Από τη θέση αυτή, ο πρίγκιπας Φίλιππος απέκτησε και μια σημαντική περιουσία σε μετοχές και ακίνητα, ενώ και ο μισθός του μόνο ευκαταφρόνητος δεν ήταν.

Πλέον, η περιουσία του πρέπει να περάσει σε άλλα χέρια, αν και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία αυτομάτως θα περάσουν στη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς αποκτήθηκαν από κοινού.

Ο Φίλιππος είχε ετήσιο μισθό 500.000 δολαρίων ετησίως (400.000 λίρες) που πληρωνόταν από την τσέπη των φορολογουμένων μέσω του λογαριασμού στο Sovereign Grant που διαχειρίζεται τους μισθούς όλης της βασιλικής οικογένειας.

Αν και φαίνεται πως έπαψε να λαμβάνει τον μισθό αυτό από το 2017 όταν και παραιτήθηκε λόγω της ηλικίας του από τα καθήκοντά του, ο πρίγκιπας Φίλιππος συνέχιζε να έχει πρόσβαση σε κεφάλαια που αποκτήθηκαν από το ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και μετοχών.

Ακόμη μαζί με τη βασίλισσα θεωρείται πώς είχαν εισοδήματα και από τα ακίνητα που κληρονόμησε η Ελισάβετ από την οικογένειά της, όπως είναι το κάστρο Balmoral στη Σκωτία και το κτήμα Sandringham στην Αγγλία.

Συνολικά, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η αξία της περιουσίας του Δούκας του Εδιμβούργου αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια ή 24 εκατομμύρια λίρες.

Συνεπώς, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι της τεράστιας αυτής περιουσίας.

Εκτός της Ελισάβετ όπως προαναφέρθηκε, είναι πιθανό οι κληρονόμοι του να είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος, η Πριγκίπισσα Άννα, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, δηλαδή τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε το βασιλικό ζεύγος.