ΗΠΑ: Πρώην παίχτης του NFL ύποπτος για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων

ΗΠΑ: Πρώην παίχτης του NFL ύποπτος για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων

Υπάρχουν και δύο παιδιά στα θύματα

Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, χθες στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ, έγινε γνωστό από τον σερίφη της περιοχής και ο δράστης, ένας πρώην επαγγελματίας παίχτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αυτοκτόνησε, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων, που κατονομάστηκε από την εφημερίδα The Charlotte Observer και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ως ο πρώην παίχτης των 49ers του Σαν Φρανσίσκο Φίλιπ Άνταμς, σκότωσε τα θύματα με πυροβόλο όπλο το βράδι της Τετάρτης στη γενέτειρά του Ροκ Χιλ, στην κομητεία του Γιορκ, προτού επιστρέψει στο σπίτι του, όπου αυτοκτόνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Τα πέντε θύματα είναι ένας γιατρός ηλικίας 70 ετών, η σύζυγός του 69 ετών και δύο από τα εγγόνια τους, ηλικίας 9 και 5 ετών, όπως κι ένας άνδρας 38 ετών, που απασχολείτο με το εξωτερικό του σπιτιού τους, διευκρίνισε ο Τρεντ Φάρις, ο εκπρόσωπος τύπου του σερίφη της κομητείας του Γιορκ.

Όπως τονίζεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ένα ακόμη άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, φέροντας «βαριά τραύματα από πυροβόλο όπλο», είπε ο Φάρις.

Η πενταπλή ανθρωποκτονία εκτυλίχθηκε σε μια χρονική στιγμή όπου οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες, από τον περασμένο χρόνο, με μια έξαρση της ένοπλης βίας και συγκλονίστηκαν από δύο ένοπλες επιθέσεις, στις αρχές του 2021, στην Ατλάντα (Τζόρτζια) και το Μπόλντερ (Κολοράντο).

Ερωτηθείς από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WCNC, ο Αλόνζο Άνταμς, ο πατέρας του υπόπτου, απάντησε: «Πιστεύω πως το αμερικανικό ποδόσφαιρο τον κατέστρεψε».