Ο άγνωστος ερωτικός ανταγωνιστής του σημείου G

Ο άγνωστος ερωτικός ανταγωνιστής του σημείου G

Το «δεύτερο G-Spot» και πού ακριβώς βρίσκεται στα γυναικεία γεννητικά όργανα

O γυναικείος οργασμός είναι ένα πραγματικό μυστήριο και πολλά που τον αφορούν δεν συγκεντρώνουν την επιστημονική συναίνεση.

Ακόμα και το περιβόητο G-Spot παραμένει αμφιλεγόμενο επιστημονικά.

Με αυτά υπόψη, υπάρχουν ειδικοί που υποδεικνύουν πως δεν είναι η κλειτορίδα το μόνο σημείο που προσφέρει απόλαυση στη γυναίκα.

A-Spot το λένε και αναφέρεται σε ένα σημείο μεταξύ του τραχήλου και της ουροδόχου κύστης με ιδιαιτέρως ερωτογενείς ιδιότητες. «Βρίσκεται στο ίδιο τοίχωμα με το G-Spot», εξηγεί ο γυναικολόγος και ειδικός στη γυναικεία σεξουαλική υγεία Dr. Michael Ingber, «αλλά κάπου 4 εκατοστά πιο βαθιά».

Πώς το βρίσκουμε; «Οι παρτενέρ μπορούν να πάνε όσο πιο βαθιά γίνεται για να αγγίξουν αυτή την περιοχή. Δεν είναι ωστόσο πάντα απολαυστικό για όλες τις γυναίκες. Πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο, αλλά οι παρτενέρ μπορούν να το εξερευνήσουν για να δουν αν θα είναι απολαυστικό».

Το A-Spot αποκαλείται συχνά «δεύτερο G-Spot», καθώς η μέθοδος διέγερσης παραμένει η ίδια. Βρίσκεται απλώς πιο βαθιά μέσα στον κόλπο, εξηγεί ο Steven McGough, καθηγητής κλινικής σεξολογίας.

«Για να βιώσει οργασμό η γυναίκα από το A ή το G σημείο, χρειάζεται τόσο τον κατάλληλο τύπο διέγερσης όσο και τη νοητική προετοιμασία για να τον βιώσει. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι η προσέγγισή του μέσω μασάζ, ώστε να βιωθεί η εμπειρία χωρίς να είναι ο οργασμός ο στόχος».

«Είναι 4-5 εκατοστά πιο βαθιά από το G-Spot», εξηγεί η Alicia Sinclair, ειδικός στη γυναικεία σεξουαλική απόλαυση και γενική διευθύντρια της b-Vibe, «είναι εξαιτίας του βάθους του που κάποιοι το αποκαλούν ‘‘βαθύ σημείο’’».

Η ίδια εξηγεί πως ερευνητικά αποκαλείται και «γυναικείος προστάτης», καθώς συναντάται στην ίδια περιοχή με τον προστάτη του άντρα.

A-Spot και G-Spot είναι κοντά μεταξύ τους, αν και πάλι η ύπαρξή τους δεν συγκεντρώνει την καθολική επιστημονική συναίνεση. Πολλοί ειδικοί πάντως ισχυρίζονται πως υπάρχει και πως είναι απλώς η διαφορετική γυναικεία ανατομία αυτή που το κάνει να μη συναντάται πάντα στην ίδια θέση.

Η Sinclair λέει πως πρώτα βρίσκουμε το G-Spot με το δάχτυλο και μετά ψάχνουμε για το Α-Spot, εκεί που θα νιώσουμε τη μεγαλύτερη ευαισθησία στο τοίχωμα.

«Μοιάζει πιο μαλακό, πιο σπογγώδες όταν εφαρμόζεις πίεση», εξηγεί η Dr. Sadie Allison…