Κορονοϊός: «Όχι» της Βρετανίας σε διαβατήρια εμβολιασμού

Κορονοϊός: «Όχι» της Βρετανίας σε διαβατήρια εμβολιασμού

Πιθανός ένας ετήσιος ή ένας ενισχυτικός εμβολιασμός το φθινόπωρο στη χώρα

Η Βρετανία δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού κατά της Covid-19, όμως οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν απόδειξη του εμβολιασμού τους από τον γιατρό τους, αν την χρειάζονται για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βρετανός υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος έχει την ευθύνη συντονισμού του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

«Σίγουρα δεν επιδιώκουμε να τα εισαγάγουμε στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού», δήλωσε ο Ζαχάουι μιλώντας στο Sky News.

Στο μεταξύ, μία ενισχυτική δόση εμβολιασμού κατά της COVID-19 και ετήσιοι εμβολιασμοί είναι πολύ πιθανοί στη Βρετανία, όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, υπεύθυνος για τη διάθεση των εμβολίων Ναντίμ Ζαχάουι, καθώς οι χώρες αγωνίζονται για να διαχειριστούν τους εμβολιασμούς ενόψει νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

«Βλέπουμε να είναι πολύ πιθανός ένας ετήσιος ή ένας ενισχυτικός εμβολιασμός το φθινόπωρο και μετά ένας ετήσιος εμβολιασμός, με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τους εμβολιασμούς για τη γρίπη, ανάλογα με τη μετάλλαξη του ιού μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ζαχάουι στην εκπομπή του Andrew Marr στο BBC.