Γερμανία: Πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε γηροκομεία

Γερμανία: Πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε γηροκομεία

Αντιδράσεις για την πρόταση του Βαυαρού πρωθυπουργού

Την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και των συνδικαλιστών προκαλεί ήδη η πρόταση του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των νοσηλευτών και κυρίως όσων εργάζονται σε οίκους ευγηρίας.

«Δεν επιτρέπεται τώρα να κάνουμε εικασίες περί υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ, μιλώντας στου τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv, για να τονίσει ότι η απροθυμία μελών του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να εμβολιαστούν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερη πειθώ. «Θέλω περισσότερη αποδοχή του εμβολίου. Πρέπει τώρα να εξηγήσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι σημαντικός», πρόσθεσε ο υπουργός.

Το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού απέρριψε και η Γερμανική Ένωση Νοσηλευτών (DBP), με την Πρόεδρό της Κρίστελ Μπινστάιν να αμφισβητεί και τα στοιχεία που υποδεικνύουν απροθυμία του προσωπικού να εμβολιαστεί. «Δεν υπάρχουν εξ όσων γνωρίζω, αντιπροσωπευτικά νούμερα για να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε η κυρία Μπιντστάιν και ζήτησε καλύτερη και πιο στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Κριτική στην πρόταση του βαυαρού Πρωθυπουργού άσκησε και η αντιπολίτευση, με τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Μίχαελ Τόιρερ να κάνει λόγο για «απολύτως ανεύθυνη στάση» από έναν Πρωθυπουργό που έχει επιδείξει «καταστροφική διαχείριση της κρίσης».