Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τους S-400

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τους S-400

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία εργάζεται παράλληλα στο πρόγραμμα των F-35 παρά τον αποκλεισμό της από τις ΗΠΑ

O επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε σήμερα, ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο 24TV

«Οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα», δήλωσε ο Ντεμίρ σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά την κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, παρά την απόφαση της Ουάσιγκτον να τις αποκλείσει από το πρόγραμμα αυτό.

Η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο TASS την είδηση αυτή. «Πράγματι (ο Ισμαήλ Ντεμίρ) έκανε αυτή την δήλωση σήμερα στην Άγκυρα», ήταν η δήλωση που έγινε εκ μέρους της Διεύθυνσης Αμυντικής βιομηχανίας.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Δεν μας εκπλήσσει η τουρκία με τις δηλώσεις του Ισμαήλ Ντεμίρ, ως χώρα η οποία δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο προσπαθεί να επιβληθεί με τον εκφοβισμό και τη δύναμη των όπλων. Ας μην ξεχνά όμως, ότι αφενός από τον ισχυρό υπάρχει και ο ισχυρότερος και αφετέρου, ότι την έκβαση μιας απευκταίας, για λόγους αρχής για την Ελλάδα, αναμέτρησης, δεν την δίνουν μόνα τους τα όπλα.
    Και μια προτροπή στους πολεμοκάπηλους της τουρκίας, αντί να επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών με την ισχύ των όπλων, ας προσπαθήσουν να βελτιώσουν το βοιωτικό επίπεδο και την μόρφωση του λαού τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...