To ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο μενού των Γερμανών πολιτικών

To ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο μενού των Γερμανών πολιτικών

Από το τραπέζι δεν λείπουν τα παραδοσιακά αλλά και τα ασυνήθιστα πιάτα

Κορυφαίοι Γερμανοί πολιτικοί τρώνε κυρίως παραδοσιακά αλλά μερικές φορές και ασυνήθιστα πιάτα την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προτιμά μια βιετναμέζικη σούπα, ενώ ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ απολαμβάνει τη σαλάτα ρέγγας, ο επίσης σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ επιλέγει αρνί στιφάδο, ενώ ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ μένει πιστός στο φιλέτο σολομού, όπως γράφει στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της η εφημερίδα «Bild».

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD) είπε στην εφημερίδα: «Προτιμώ την σούπα Φο Μπο (νουντλς με μοσχάρι ή κοτόπουλο) που ζεσταίνει και μου θυμίζει τις υπέροχες διακοπές με τη γυναίκα μου στο Βιετνάμ».

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ είπε: «Ανυπομονώ να γευτώ φιλέτο σολομού με χυλοπίτες ολικής αλέσεως και στρούντελ μήλου με παγωτό βανίλια για επιδόρπιο. Μου αρέσει ιδιαίτερα το φιλέτο σολομού ψημένο στο φούρνο με κρούστα μελιού».

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD) είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Προτιμάμε το στιφάδο αρνιού Προβηγκίας. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα».

Η υπουργός Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ είπε: «Κατά παράδοση, την παραμονή των Χριστουγέννων έχουμε πίτα με κοτόπουλο φρικασέ, πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και καρύδια και ως ορεκτικό ένα πλατό μάνγκο-μοτσαρέλας με καρύδια μακαντάμια και ντρέινκ λάιμ. Είμαστε πάντα ευέλικτοι με το πρώτο πιάτο, αλλά η πίτα και το φρικασέ είναι απλώς οικογενειακή παράδοση. Για κρασί προτιμάμε ένα λευκό Βουργουνδίας, επειδή ταιριάζει καλά».

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) είπε στην «Bild»: «Την Παραμονή των Χριστουγέννων, επιλέγουμε παραδοσιακά μια κόκκινη σαλάτα ρέγγας, ακριβώς όπως την έφτιαχνε η μητέρα μου, δηλαδή με μήλα και αυγά. Την ημέρα των Χριστουγέννων υπάρχει φυσικά ψητή χήνα, κόκκινο λάχανο και σέλινο».

Ο πρώην πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την παραμονή των Χριστουγέννων απολαμβάνει με την οικογένειά του πιάτα με λουκάνικα. Η χριστουγεννιάτικη ψητή χήνα ή πάπια σερβίρεται ανήμερα των Χριστουγέννων.