Κορονοϊός: Ανέτοιμη η Ολλανδία να ξεκινήσει εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο

Κορονοϊός: Ανέτοιμη η Ολλανδία να ξεκινήσει εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλά» να γίνουν μέχρι να αρχίσει η διαδικασία

Η Ολλανδία δεν είναι ακόμη σε θέση να πει, εάν περιλαμβάνεται στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ολλανδούς υγειονομικούς αξιωματούχους.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι, αν η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι θετική, η εκστρατεία του εμβολιασμού στην Ένωση θα ξεκινήσει στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου. Όμως οι Ολλανδοί υποβαθμίζουν τις πιθανότητες να είναι έτοιμοι αυτόν τον μήνα.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών δήλωσε ότι έχει γίνει γνωστό πως ο εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. «Θα ξεκινήσουμε όταν αισθανθούμε ότι είναι ασφαλές να το κάνουμε». Ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνε δήλωσε χθες ότι υπάρχουν «πολλά» να γίνουν πριν αρχίσει η χορήγηση του εμβολίου.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, που εποπτεύει την οργάνωση της επιχείρησης του εμβολιασμού, δήλωσε ότι το σχέδιο είναι υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.