Κορονοϊός: Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Καταλονίας

Κορονοϊός: Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Καταλονίας

Η Γαλλία αποφάσισε να αναβάλει το άνοιγμά τους λόγω της πανδημίας

Τα χιονοδρομικά κέντρα της Καταλονίας (βορειοανατολικά), της ισπανικής περιφέρειας που συνορεύει με τη Γαλλία, ανακοίνωσαν σήμερα πως θα ανοίξουν τη Δευτέρα, την ώρα που χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, αποφάσισαν να αναβάλουν το άνοιγμά τους λόγω της πανδημίας.

«Σε συμφωνία με την περιφερειακή κυβέρνηση (…), οι χιονοδρομικοί σταθμοί της Καταλονίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη σεζόν του σκι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου», ανέφερε η ένωση σταθμών ACEM σε ένα δελτίο τύπου.

«Θα ανοίξουμε σταδιακά περιορίζοντας την πώληση «οργανωμένων ταξιδιών» προκειμένου να αποφύγουμε τον υπερπληθυσμό», συμπλήρωσε η ένωση.

Θεωρητικά, μονάχα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής θα μπορούν να πάνε για σκι εκεί, καθώς είναι μερικώς αποκλεισμένη. Η είσοδος ή η έξοδος από την Καταλονία δεν επιτρέπεται παρά για συγκεκριμένους λόγους, όμως οι έλεγχοι είναι σποραδικοί.

Τα ισπανικά Πυρηναία θα μπορούσαν επομένως να προσελκύσουν Γάλλους σκιέρ ημέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, την ώρα που το Παρίσι δεν σχεδιάζει να επιτρέψει το άνοιγμα των χιονοδρομικών αναβατήρων πριν από την 7η Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφύγει μια αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Στην Ισπανία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση επέτρεψε στις περιφέρειες να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν ή όχι τα χιονοδρομικά κέντρα, όμως στην πραγματικότητα παραμένουν σχεδόν όλα κλειστά λόγω της έλλειψης πελατών, που οφείλεται στους υγειονομικούς περιορισμούς.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...