Κορονοϊός: Η χειρότερη ημέρα σε θανάτους και κρούσματα στη Σερβία

Κορονοϊός: Η χειρότερη ημέρα σε θανάτους και κρούσματα στη Σερβία

Στα νοσοκομεία της χώρας η πληρότητα αγγίζει το 100%

Η χειρότερη ημέρα από την εκδήλωση της πανδημίας του κοροναϊού καταγράφεται σήμερα στην Σερβία όπου επιβεβαιώθηκαν 3.536 νέα κρούσματα ενώ 21 ασθενείς απεβίωσαν. Κάθε τέταρτο δείγμα που εξετάστηκε εργαστηριακά το τελευταίο 24ωρο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Επιτροπή δημόσιας υγείας.

Στα νοσοκομεία της χώρας η πληρότητα αγγίζει το 100% ενώ λιγοστεύουν και οι ελεύθερες κλίνες στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές που δημιουργήθηκαν στο κλειστά στάδια Arena στο Νέο Βελιγράδι και Chair στην πόλη Νις.

Αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει εκτάκτως η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων για να αποφασίσει την λήψη μέτρων αποτροπής μετάδοσης της νόσου. Παράλληλα στην συνεδρίαση της Βουλής όπου εξετάζεται η αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα συζητηθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων υπό την μορφή προστίμων για την μη τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων μετά τις 11:00 η ώρα το βράδυ.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεω, προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό 70.424 άνθρωποι και απεβίωσαν 936. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 2.959 ασθενείς εκ των οποίων οι 143 είναι διασωληνωμένοι.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό