Κορονοϊός: Νέα ρεκόρ κρουσμάτων σε Ουγγαρία και Τσεχία

Κορονοϊός: Νέα ρεκόρ κρουσμάτων σε Ουγγαρία και Τσεχία

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό νεκρών και νοσηλευομένων

Η Ουγγαρία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων από κοροναϊό το προηγούμενο 24ωρο, με 107 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Εξάλλου στη χώρα εντοπίστηκαν 5.318 νέα κρούσματα covid-19, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε στους 5.612, εκ των οποίων 405 χρειάζονται αναπνευστήρα.

Η Τσεχία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κοροναϊού, 11.549 για την 6η Νοεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύσεων στη χώρα σε 403.497, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο επεσήμανε επίσης ότι 196 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν, εκ των οποίων 110 την Παρασκευή, ενώ στον αριθμό περιλαμβάνονται διορθωμένα στοιχεία και από προηγούμενες ημέρες. Συνολικά 4.330 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κοροναϊό στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Τσεχία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγράφει τις δύο τελευταίες εβδομάδες τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη σε σχέση με τον πληθυσμό της, ενώ έχει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην ήπειρο.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό