Τραμπ: Ειλικρινά, πράγματι νικήσαμε – Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο

Τραμπ: Ειλικρινά, πράγματι νικήσαμε – Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο

Μπάιντεν: Πιστεύουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά που μπορεί να καθορίσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε σήμερα τη νίκη του επί του δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

«Ειλικρινά, πράγματι νικήσαμε», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον υποστηρικτών του στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, τα εκλογικά αποτελέσματα από μερικές αμφίρροπες πολιτείες, περιλαμβανομένων της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια, εξακολουθούν να μην είναι σαφή και προβολές από μεγάλα δίκτυα και την Edison Research δείχνουν πως ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται των 270 εκλεκτορικών ψήφων που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ακόμη, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα» των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, υποστήριξε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ακόμη πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα προβλέπει το AP

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει στην πολιτεία της Αριζόνας (11 μεγάλοι εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του AP.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ποιος έχει κερδίσει»

Η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια δήλωσε σήμερα ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ποιος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η ίδια σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον ισπανικό ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή και "να καταμετρηθούν οι ψήφοι μία μία, όπως γίνεται στις δημοκρατίες".

Μπάιντεν: Πιστεύουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέδειξε αυτοπεποίθηση στη διάρκεια ομιλίας του στο προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

«Συνεχίστε να το πιστεύετε, θα νικήσουμε!», δήλωσε το πρώην δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα υπό τα ενθουσιώδη κορναρίσματα των οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί σε «ντράιβ-ιν» λίγο μετά τις 00:30 το πρωί.

«Πιστεύουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», δήλωσε καλώντας τους οπαδούς του να δείξουν υπομονή.

«Αισιοδοξούμε πως θα κερδίσουμε στην Αριζόνα», πολιτεία-κλειδί, διευκρίνισε ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος μίλησε και για άλλες πολιτείες κρίσιμες για την έκβαση της ψηφοφορίας. «Θα κερδίσουμε την Πενσιλβάνια», συνέχισε. «Αισθανόμαστε καλά όσον αφορά το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν».

«Γνωρίζαμε, εξαιτίας του πρωτοφανούς όγκου της πρώιμης και της επιστολικής ψήφου, πως αυτό θα πάρει χρόνο», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

«Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μέχρι να τελειώσει η σκληρή δουλειά της καταμέτρησης των ψήφων. Το πράγμα δεν θα τελειώσει πριν να έχει καταμετρηθεί κάθε ψήφος, κάθε ψηφοδέλτιο».

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του ανακοίνωσε γύρω στη 1:10 πως ο Τζο Μπάιντεν δεν προβλέπει να κάνει άλλες δημόσιες εμφανίσεις στη διάρκεια της νύκτας.

Λίγο μετά την ομιλία του αντιπάλου του, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε το μήνυμά του στο Twitter προβλέποντας «μεγάλη νίκη».

Στη συνέχεια έγραψε σ' ένα δεύτερο μήνυμα: «Είμαστε μακράν μπροστά, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να κατατίθενται μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας».

«Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου αυτού του μηνύματος αμφισβητείται και μπορεί να είναι παραπλανητικό», έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο μήνυμα του προέδρου λίγο μετά την ανάρτησή του.