Τουρκία: Ελπίδα μέσα στα ερείπια – Ανασύρθηκαν ζωντανά 3 παιδιά μετά τον σεισμό

Τουρκία: Ελπίδα μέσα στα ερείπια – Ανασύρθηκαν ζωντανά 3 παιδιά μετά τον σεισμό

Οι νεκροί έφτασαν τους 83

Οι διασώστες στην Τουρκία ανέσυραν ζωντανά από τα ερείπια δυο κορίτσια τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο και προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα 83 άνθρωποι να σκοτωθούν.

Ένα τρίχρονο κορίτσι, η Ελίφ Περιντσέκ, που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας διασώθηκε 65 ώρες μετά τον σεισμό και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε η υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες του κοριτσιού, τυλιγμένου με μια κουβέρτα να απομακρύνεται υπό τα χειροκροτήματα των διασωστών.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη. Να σας ευλογεί ο Θεός, οι προσευχές μου εισακούσθηκαν και επανενώθηκε με την Ελίφ», δήλωσε η γιαγιά του κοριτσιού, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Η Ελίφ είναι το εκατοστό έκτο άτομο που διασώζεται κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων στην Σμύρνη. Μεταξύ των διασωθέντων ήταν και η μητέρα της, όπως και οι δύο αδελφές της αλλά και ο αδελφός της Ελίφ, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια το Σάββατο το βράδυ. Ωστόσο ο αδελφός της υπέκυψε αργότερα, σύμφωνα με το TRT.

Λίγες ώρες πριν τη διάσωση του 3χρονου κοριτσιού, ένα άλλο κορίτσι, η 14χρονη Ιντίλ Σιρίν ανασύρθηκε από τα ερείπια άλλης πολυκατοικίας, σύμφωνα με την AFAD.

Όμως η χωρά της οικογένειάς της ήταν σύντομη, καθώς η αδελφή της, η Ιπέκ, εντοπίστηκε νεκρή, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet.

Συνολικά 83 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον σεισμό της Παρασκευής στη Σμύρνη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τον ισχυρότερο που έχει σημειωθεί στην Τουρκία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν τα ερείπια ακόμη και σήμερα με την ελπίδα να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.