Πομπέο: Προκλητική κίνηση το άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία

Πομπέο: Προκλητική κίνηση το άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία

«Δεν ευνοεί την επιστροφή στις συνομιλίες για διευθέτηση», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μιλώντας με τον Κύπριο ομόλογό του

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε σήμερα «προκλητικό» το άνοιγμα των Βαρωσίων ζητώντας την ανατροπή της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κίνηση αυτή του ψευδοκράτους, σημειώνοντας πως αυτή είναι ασύμβατη με τις προσπάθειες διεξαγωγής συνομιλιών για διευθέτηση, τόνισε σήμερα σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών (Νίκος) Χριστοδουλίδης συζήτησαν τις ενέργειες της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ για να ανοίξει εκ νέου ένα μέρος της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων», υπογράμμισε η Ορτέιγκους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε βαθιά ανησυχία και σημείωσε ότι μια τέτοια κίνηση είναι προκλητική και ασύμφωνη με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν ευνοεί την επιστροφή στις συνομιλίες για διευθέτηση», συνέχισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Συχνά οι ΗΠΑ βάζουν στην ίδια θέση επιτιθέμενο και αμυνόμενο, αλλά θα μου πείτε και όταν κατονομάζει τον ένα ως υπεύθυνο, όπως την εισβολή στα βαρώσια, άνοιγμα κατά τον κ. Πομπέο, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο.Εδώ έχει καταδικαστεί η εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου κοντά 48 χρόνια τώρα, ενώ συνεχίζει και σήμερα τις επιθετικές ενέργειες η τριτοκοσμική τουρκία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...