Κορονοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στην Πολωνία

Κορονοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στην Πολωνία

H χώρα κινδυνεύει να καταγράψει έλλειψη νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς της Covid-19

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Πολωνία θα είναι υποχρεωτική από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

«Το δεύτερο κύμα μάς έχει φθάσει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ισχυρό τρόπο», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι το σύνολο της χώρας των 38 εκατ. κατοίκων θα θεωρείται πλέον «κίτρινη ζώνη».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Πολωνία απέχει λίγο από το να καταγράψει έλλειψη νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς της Covid-19. Είπε, ωστόσο, ότι στόχος συνεχίζει να είναι το να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η οικονομία.

«Εάν η κατάσταση συνεχίσει να κλιμακώνεται και υπάρξει ανάγκη για επιβολή νέων μέτρων, δεν αποκλείουμε αυτή την πιθανότητα», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι, ερωτηθείς εάν η Πολωνία θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Πολωνός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί λόγω του κοροναϊού στα σχολεία ίσως χρειαστεί να γίνουν πιο αυστηροί.

Η Πολωνία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατέγραψε σήμερα 4.280 κρούσματα και 76 θανάτους, με τον συνολικό απολογισμό στη χώρα να φθάνει τα 111.599 περιστατικά κοροναϊού και τους 2.867 νεκρούς.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό