Η Τουρκία κάνει λόγο για επιθέσεις της Αρμενίας στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν

Η Τουρκία κάνει λόγο για επιθέσεις της Αρμενίας στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν

Η Άγκυρα υποστηρίζει το δικαίωμα αυτοάμυνας του Μπακού, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Τουρκία καταδίκασε τις αρμενικές επιθέσεις όπως τις χαρακτήρισε εναντίον της αζερικής πόλης Γκάντζα και επανέλαβε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν στην αυτοάμυνα εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων του.

«Οι επιθέσεις της Αρμενίας με στόχο τους αμάχους στην Γκάντζα... είναι μια νέα εκδήλωση της παράνομης στάσης της Αρμενίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα υποστηρίζει το Μπακού και έχει απορρίψει εκκλήσεις άλλων χωρών, για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε νωρίτερα, ότι αρμενικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του, την Γκάντζα, σε μια κλιμάκωση του πολέμου στον νότιο Καύκασο η οποία ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, ενώ η Αρμενία αρνήθηκε ότι κατηύθυνε πυρά «οιουδήποτε είδους» προς το Αζερμπαϊτζάν.

2
σχόλια
  1. avatar Η ταραχοποιός τουρκία.

    Ενώ η τουρκία επιτίθεται κατά της Αρμενίας ως τρίτη χώρα παίρνοντας το μέρος του αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία, τι παριστάνει δηλαδή η τουρκία τον ειρηνοποιό, γιατί σιωπούν οι διεθνείς οργανισμοί ποιος είναι ο ρόλος τους, να εύχονται ειρηνική λύση των διαφορών, αυτό το κάνει ο Πάπας.

  2. avatar Τάκης

    H αξιοπιστία της τουρκίας είναι επιβεβαιωμένη, δηλαδή ότι υποστηρίζει ισχύει ακριβώς το αντίθετο.Μόνο όσοι εθελοτυφλούν υποκρίνονται ότι την πιστεύουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...