«Πέρασα δύο ημέρες αναγνωρίζοντας τα κομμάτια της κόρης μου»

«Πέρασα δύο ημέρες αναγνωρίζοντας τα κομμάτια της κόρης μου»

Η κατάθεση του πατέρα της Anastasia Yeschenko για την μακάβρια διαδικασία

Σοκ προκάλεσε η κατάθεση του πατέρα της Anastasia Yeschenko, της 24χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του 64χρονου συντρόφου της, του ακαδημαϊκού Oleg Sokolov, ο οποίος δικάζεται για την δολοφονία της.

Ο Sokolov σκότωσε, τεμάχισε και πέταξε στον ποταμό Μόικα τα κομμάτια της άτυχης 24χρονης τον Νοέμβριο του 2019. Στην κατάθεσή του ο Oleg Yeschenko περιέγραψε την μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης του τεμαχισμένου πτώματος της κόρης του. Όπως είπε, χρειάστηκαν δύο ημέρες για να αναγνωρίσει τα κομμάτια της. «Στις 11 και 12 Νοεμβρίου αναγνώρισα το κεφάλι, το χέρι και τον κορμό της κόρης μου», κατέθεσε.

Η μητέρα του θύματος, Galina Yeschenko, είπε πως ήξερε ότι η κόρη της ήταν σε «ρομαντική σχέση» με τον Sokolov, αλλά συμπλήρωσε ότι η 24χρονη «δίσταζε» να παντρευτεί τον πανεπιστημιακό καθηγητή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η κόρη της είχε φθάσει στο σημείο να τον παρατήσει. «Είχε έναν καυγά με τον Sokolov, επειδή ήθελε να πάει στα γενέθλια ενός φίλου της. Την χτύπησε και την αποκάλεσε αχάριστη», είπε στο δικαστήριο.

Μια γειτόνισσα του δράστη, κατέθεσε ότι το βράδυ που φέρεται να εξαφανίσθηκε η 24χρονη, άκουσε το ζευγάρι να καυγαδίζει. Όπως είπε, άκουσε την 24χρονη να λέει στον Sokolov να μην την αγγίζει και στη συνέχεια διαδοχικούς ήχους, σαν να έσπαγαν έπιπλα. Ακολούθως όπως είπε, άκουσε την 24χρονη να λέει, ότι δεν θα πάει πουθενά και να τον παρακαλάει να μην την αγγίζει, και μετά την άκουσε να ουρλιάζει.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε περίπου πέντε ημέρες πριν βρεθεί το τεμαχισμένο πτώμα της. Σύμφωνα με τον ιδιο, το θυμα δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς από απόσταση 15 εκατοστών έως ενάμιση μέτρου. Συμπλήρωσε δε, ότι από τον τεμαχισμό του πτώματος προκύπτει, ότι ο δράστης δεν ξέρει την ανθρώπινη ανατομία.