Η Microsoft καταγγέλλει εξωτερικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές

Η Microsoft καταγγέλλει εξωτερικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές

Χάκερς από Κίνα, Ρωσία και Ιράν στοχοποιούν την προεκλογική εκστρατεία σύμφωνα με τον κολοσσό

Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν απέρριψαν κατηγορίες του κολοσσού της πληροφορικής Microsoft, ότι χάκερ από τις χώρες αυτές στοχοποιούν την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Microsoft και οι Ηνωμένες Πολιτείες επινοούν τις κατηγορίες. «Σε σχέση με τις αμερικανικές εκλογές, έχω επανειλημμένα δηλώσει πως οι αμερικανικές εκλογές είναι μια εσωτερική υπόθεση και πως δεν ενδιαφερόμαστε ούτε έχουμε την πρόθεση να αναμιχθούμε».

«Η Microsoft δεν θα έπρεπε να επινοεί γεγονότα ούτε να χρησιμοποιεί την Κίνα για να δημιουργήσει πολεμικές», υπογράμμισε ο κινέζος εκπρόσωπος Ζάο Λιζιάν πριν αποδυθεί σ' ένα κατηγορητήριο εναντίον των ΗΠΑ. «Εδώ και καιρό, η αμερικανική κυβέρνηση και οι αμερικανικές επιχειρήσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» ώστε «να διεξάγουν κυβερνοκλοπές, παρακολουθήσεις και επιθέσεις» εναντίον ξένων κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, δήλωσε ο Ζάο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η αληθινή αυτοκρατορία της πειρατείας, των παρακολουθήσεων και της κατασκοπείας», κατήγγειλε επικαλούμενος την υπόθεση Σνόουντεν και το σύστημα υποκλοπής επικοινωνιών Echelon. Εξάλλου εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα παρόμοια δήλωση, λέγοντας πως δεν έχει σημασία για την Τεχεράνη ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τα συμπεράσματα της Microsoft δεν χρήζουν προσοχής αφού δεν υπάρχει καμιά απόδειξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.