Η Airbnb βάζει «φρένο» στα πάρτι στα διαμερίσματά της λόγω κοροναϊού

Η Airbnb βάζει «φρένο» στα πάρτι στα διαμερίσματά της λόγω κοροναϊού

Θα υπάρχει ανώτατο όριο χωρητικότητας 16 ατόμων

Ο κοροναϊός επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας αλλά και θέτει νέες παραμέτρους στην λειτουργία επιχειρήσεων αλλά και στις πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών.

Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη και η Airbnb, η οποία θέτει νέους αυστηρούς κανόνες για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματά της βάζοντας τέλος στα πάρτι.

Σύμφωνα με το Reuters η γνωστή πλατφόρμα έθεσε την Πέμπτη τους νέους της κανόνες μεταξύ των οποίων απαγορεύονται τα πάρτι και οι εκδηλώσεις σε σπίτια, ενώ θα υπάρχει ανώτατο όριο χωρητικότητας στα 16 άτομα.

Μάλιστα όσοι οικοδεσπότες ή επισκέπτες προσπαθήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες, η Airbnb θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες.

«Η καθιέρωση παγκόσμιας απαγόρευσης πάρτι και εκδηλώσεων είναι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας», δήλωσε η Airbnb σε δήλωση, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις.

Η Airbnb σημειώνει πως το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως ήδη απαγορεύουν τα πάρτι στους κανόνες ενοικίασης, ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες επιτρέπουν τα ολιγομελή πάρτι, όπως τα πάρτι γενεθλίων.

Πέρυσι, η Airbnb άρχισε να επιβάλλει πολύ αυστηρότερα όρια, ξεκινώντας από μια παγκόσμια απαγόρευση των «πάρτι» ή καταλόγων που δημιουργούν επίμονη ενόχληση στη γειτονιά.

Η Airbnb έχει επίσης ενημερώσει τις πολιτικές της υπό το πρίσμα της πανδημίας, καταργώντας τόσο το φίλτρο αναζήτησης «φιλικό για εκδηλώσεις» όσο και τους κανόνες «επιτρέπονται πάρτι και εκδηλώσεις».

Η Airbnb που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι πελάτες είχαν κάνει κράτηση για περισσότερα από 1 εκατομμύριο νύχτες σε μια μέρα για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου, εν μέρει καθώς οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ αποφεύγουν τα ξενοδοχεία και προτιμούν να οδηγούν σε τοπικά ενοίκια διακοπών.

Με την πανδημία Covid-19, «ορισμένοι επέλεξαν να μεταφέρουν ό,τι έκαναν στα μπαρ και στις ντίσκο σε σπίτια, που ορισμένες φορές νοίκιαζαν μέσω της πλατφόρμας μας», παρατηρεί ο όμιλος.

«Πιστεύουμε ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι απίστευτα ανεύθυνη, δεν θέλουμε να αναμειχθούμε και κάθε πρόσωπο που υιοθετεί ή επιτρέπει αυτήν τη συμπεριφορά δεν έχει θέση στην πλατφόρμα μας», συμπληρώνει η Airbnb.