Κορονοϊός: Νέα ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκαν σε Γαλλία και Βρετανία

Κορονοϊός: Νέα ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκαν σε Γαλλία και Βρετανία

Συναγερμός έχει σημάνει στις δύο χώρες

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 2.846 νέα κρούσματα κοροναϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ένα νέο υψηλό ημέρας μετά την άρση του lockdown για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο κι ανεβάζοντας το σύνολο των μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 στα 212.211.

Στο Παρίσι απαγορεύθηκαν οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, στην περίπτωση που δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας. Επιπλέον, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταστεί υποχρεωτική στο σύνολο της πρωτεύουσας», επισημαίνει η αστυνομική διεύθυνση. Το Παρίσι κηρύχθηκε σήμερα, όπως και το Μπους ντι Ρονε με πρωτεύουσα τη Μασσαλία, διαμερίσματα όπου η κυκλοφορία του ιού είναι ενεργή. «Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4,14% στο Παρίσι, στο 3,6% στην Ιλ ντε Φρανς έναντι 2,4% κατά μέσο όρο στη χώρα», τονίζει η αστυνομική διεύθυνση.

Οι ηλικίες 15-45 είναι οι πλέον πληγείσες, αν και κρούσματα καταγράφονται σε όλες τις ηλικίες. Όπου η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, συστήνεται στους πολίτες να τη φοράνε όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Επιπλέον, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, θα επιβληθεί κλείσιμο των καταστημάτων. Οι έλεγχοι θα ενισχυθούν και για τη χρήση της μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανία είχε καταγράψει 1.441 θετικά τεστ COVID-19, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τη 14η Ιουνίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν το όριο των 1.000 τις πέντε από τις έξι τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό